torstai 28. helmikuuta 2008

Uniikkeja käsitöitä

EL BOLSON, ARGENTIINA

Aloitimme päivän pesemällä käsipyykkinä takkimme ja tuulihousumme. Pyykkääminen ei ole mielipuuhaamme, mutta kaikkia vaatteita ei oikein uskalla laittaa paikallisen pesulan käsittelyyn. Vaellustakit, -housut, villapaidat ja jotkut t-paidatkin vaativat nykyään erilaisia pesukäsittelyjä ja menettävät toimivuutensa, jos ne pesee väärin.

Ulkona oli kaunis, aurinkoinen päivä. Iltapäivän vietimmekin El Bolsonin Pagano-aukion ympärillä olevilla käsityöläismarkkinoilla. Tarjolla oli laadukkaita käsitöitä pipoista lampunvarjostimiin ja oluesta jooga-asanakoruihin. Kaikissa kojuissa oli jotain uniikkia. Osaavat tekijät erottuivat joukosta luovilla ideoillaan ja taidokkailla toteutuksillaan.

Jos rinkkaan vaan olisi mahtunut, niin markkinoilta olisi kertynyt mukaan paljon tuliaisia. Ostimme Terolle uuden rannenauhan. Viereisessä kuvassa valmistuu yllätys Merjan siskontytölle Iinalle. Lähetimme sen hänelle postitse. Onkohan se jo saapunut Suomeen?

El Bolson on tunnettu hippikulttuuristaan. 1960-70 -luvuilla hipit perustivat tänne oman yhdyskunnan. Joitakin aitoja hippejä näkyy vielä tänä päivänäkin keskustan kaduilla. Selkeästi myös nuorempi hippisukupolvi on löytänyt täältä oman paikkansa. Suuri osa käsityöläismarkkinoiden myyjistä onkin elämäntapahippejä. Istuskelimme puistossa katselemassa värikästä markkinaporukkaa ja mielenkiintoisia taideteoksia.


Lounaan jälkeen etsiskelimme mahdollisuuksia hevosratsastukselle, mutta loppujen lopuksi päädyimme kahvilaan syömään herkullista suklaakakkua ja juomaan paikallista mehua. Tero maistoi myös paikallista olutta, mutta ainakaan se merkki ei osoittautunut juomisen arvoiseksi. Herkkujen lisäksi päivitimme blogiamme ja kirjoittelimme sähköposteja wifi-yhteyttä hyödyntäen.

Päivän lounasruokapaikka:
Jauja-ravintola El Bolsonin keskustassa. Merja popsi superlomo-hampurilaisen eli valkoisen sämpylän täyslihapihvillä, kinkulla, juustolla, salaatilla, tomaatilla, maustekurkulla ja kananmunalla höystettynä. Tero otti salaatin.

Ei kommentteja: