keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Pyykkipäivä

EL BOLSON, ARGENTIINA

Hyvin nukutun yön jälkeen heräsimme viereisen rakennustyömaan ääniin. Nautimme siitä, että saimme itse valmistaa mieleisemme aamiaisen supermarketista hankituista aineksista. Söimme pitkästä aikaa juustovoileipiä ja jogurttia sekä joimme paikallista mate-teetä.

Päivän pääoperaatio oli pyykkien pesettäminen. Keräsimme lähes kaikki mukana olevat vaatteemme kasaan. Samalla huomasimme, että Teron Icebreaker-villapaita oli kadonnut. Ainoa mahdollisuus oli, että se oli jäänyt eilen Chalten Travelin bussiin. Barilochessa voisimme yrittää jäljittää sitä, mutta juuri nyt emme voineet asialle mitään.

Kävimme turisti-infossa kysymässä, missä on lähin pesula ja veimme vaatteet sinne. Argentiinassa tuntuu olevan yleisesti tapana pesettää vaatteet pesulassa. Olimme jakaneet pyykkimme kahteen osaan värien mukaan, sillä lajittelusta tulee huolehtia itse. On myös itse mainittava, jos haluaa jotain erityistä huomioitavan pesussa. Muussa tapauksessa homma menee sen kummemmin ajattelematta. Muutaman tunnin kuluttua haimme pyykkimme puhtaina ja kuivina takaisin. Helppoa, kätevää, nopeaa ja halpaa. Hinta kahdelle koneelliselle pyykkiä oli huimat seitsemän euroa.

Kuukauden matkamme aikana emme ole kertaakaan päässeet itse tekemään ruokaa. Nyt meillä on keittiö, joten valmistimme tonnikalapastaa ja joimme valkoviiniä.

Ei kommentteja: