torstai 10. huhtikuuta 2008

Outo ilmiö Boliviassa

SUCRE, BOLIVIA

Meillä on matkalla mukanamme kaksi matkapuhelinta. Terolla on puhelimessaan DNA:n liittymä ja Merjalla Elisan. Elisan liittymä on koko matkan toiminut huonommin kuin DNA:n. Argentiinassa ja Chilessä Elisa toimi satunnaisesti ja Boliviassa ei lainkaan.

Lähettelemme silloin tällöin pääasiassa vanhemmillemme tekstiviestejä, missä liikumme. Boliviassa ollessamme vanhempiemme vastaukset viesteihimme ilmestyivät puhelimeemme jopa 30-40 kertaa toistuen. Olemmekin laittaneet Teron puhelimen äänettömälle, koska ei ole kauhean hauska herätä kymmenen kertaa öisin siihen että saa jatkuvasti saman tekstiviestin.

Osaisikohan joku teistä lukjoistamme selittää meille tämän oudon ilmiön syyn?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Outo kännykkäilmiönne on kiusallinen. Matkalla olin hyväksynyt kännykkääni tulleen operaattorin. Kehoitettiin etsimään/vaihtamaan joku toinen (paikallinen) operaattori jos vaihtoehtoja on ?

Matkalta palannut, mutta ilmiö selvittämättä edelleen. Kiinnostaa myös tietää, jos joku tietää ?

Anonyymi kirjoitti...

Sain seuraavan tiedon DNA:n asiakaspalvelusta (Hki): Paikallisen maan operaattorit löytyy DNA:n Internetsivulta. Kannattaa vaihtaa (jos kännykkään on tullut joku muu operaattori)? Syy tekstiviestin useisiin toistoihin voi olla myös siinä ettei paikallinen operaattori ilmoita DNA:lle että viesti on vastaanotettu ja näin yrittää uudestaan ja uudestaan ... jos ymmärsin oikein.
Suosittelivat keskustelemaan DNA/Tekniikan kanssa !

Yrittäkää kestää "oudot ilmiöt" (toistaiseksi), toivoo Raija

Anonyymi kirjoitti...

Neuvotelkaa suomalaisen operaattorinne kanssa. Selvittäkää sopivimmat paikallistoimijat kullakin alueella.

Sukulaisellani oli taannoin sama ongelma: hänen Berliiniin kerran lähettämänsä tekstiviesti tuli kymmeniä kertoja perille. Piti oikein erikseen pyytää, että saivat lähetyksen toistumisen poikki.

Ongelma johtui silloin kuulemma siitä, että DNA:lla ei ollut omaa sopimusoperaattoria kyseisellä alueella Berliinissä. Halusivat vielä laskuttaakin onnetonta lähettäjää kymmenistä viesteistä...

– yläkerran Merja