perjantai 11. huhtikuuta 2008

Kävely kukkulalle

SUCRE, BOLIVIA

Tänään oli kaunis, aurinkoinen päivä. Joyride-lounaan jälkeen päätimme kävellä La Recoleta -kukkulalle, jossa tarkoituksemme oli tutustua Museo de los Ninos Tanga-Tangaan. Museo oli suunnattu lapsille, mutta kuulosti mielenkiintoiselta. Keskustasta kukkulan laelle oli matkaa noin kilometri. Vaikka olimmekin tottuneet korkeuksiin, hengästyimme kivutessamme ylämäkeä. Oli pakko pitää pari hengähdystaukoa.

Anzures-aukiolle saavuttuamme saimme pettymykseksemme huomata, että museo olikin kiinni. Portilla ei lukenut mitään syytä, miksi museo oli kiinni. Siinä oli vain aukioloaikakyltti, jonka mukaan sen olisi pitänyt olla auki. Myöhemmin turistitoimistosta kysyessämme selvisi, että koko museo on remontissa vielä muutaman kuukauden.

Kukkulalla kierrellessämme löysimme ihastuttavan kahvilan, Cafe Miradorin, josta nimensä mukaisesti oli mahtava näköala alas Sucren kaupunkiin ja sitä ympäröiville kukkuloille. Kahvilassa oli rentouttava tunnelma. Siellä olisi voinut istua pidempäänkin kirjoja lukien, jos vain olisi sattunut olemaan kirjat mukana.

Kahvilan puutarhan kukkaloisto muodosti oman nähtävyytensä. Tilasimme vastapuristetut tuoremehut ja suklaakakkupalan. Istahdimme puutarhan lepotuoleille nauttimaan harvinaisesta auringon lämmöstä. Näillä korkeuksilla nimittäin olemme tottuneet pääasiassa palelemaan joka paikassa.

Kahvilan ulkopuolella oli lukuisia matkamuistomyyjiä, jotka olivat levittäneet tuotteensa maahan näköalapaikalle. Suurin osa tuotteista oli joko laaman tai alpakan villatuotteita; pipoja, hanskoja, sukkia, villapaitoja, kaulahuiveja, vilttejä ja pöytäliinoja. Tutustuimme tarjontaan, koska mietimme mitä kaikkea haluaisimme ostaa kotiinviemisiksi. Tässä vaiheessa matkaa tosin on vielä vähän hankala hankkia mitään isompaa, koska rinkoissa ei oikein ole tilaa. Boliviasta on kallista lähettää paketteja Eurooppaan, joten päätimme lopulta tehdä isompia hankintoja joskus myöhemmin. Ostimme kuitenkin Merjalle alpakanvillasormikkaat 1,5 eurolla.

Kävellessämme takaisin Sucren keskustaan ihastelimme hauskanvärisiä ja -näköisiä busseja, joihin törmää kaikissa bolivialaisissa kaupungeissa. Sucren kaupungille ominaista ovat valkoiset kolonialististyyliset rakennukset ja kirkot. Kaupunki on hieman rapistunut, mutta pääosin varsin kaunis.

Ei kommentteja: