maanantai 24. maaliskuuta 2008

Vina del Mar

VALPARAISO, CHILE

Aamiaisella höpöttelimme hostelillamme olevien suomalaisten kanssa, jotka olivat vielä samana päivänä palaamassa Santiagoon. Itse suuntasimme paikalliselle metroasemalle. Hankimme metrokortit ja niihin riittävästi rahaa, jotta pääsimme viereiseen kaupunkiin Vina del Mariin. Metro oli mukava ja nopea kulkuneuvo, joka pääasiassa liikkui maanpinnalla.

Päätarkoituksenamme Vina del Marissa oli hankkia lentoliput Santiagosta Calamaan. Valparaisossa ei ollut kuin yhden lentoyhtiön toimisto, mutta Vina del Marissa kolmen. Kiertelimme lentoyhtiöiden toimistot läpi. Päädyimme lopulta ostamaan liput Air Cometilta. Jouduimme vähän joustamaan aikataulussamme, jotta hinta pysyi kohtuudessa. Silti yhdensuuntaiselle lennolle tuli hintaa lähes 100 euroa per henkilö. Olimme kuitenkin valmiit maksamaan sen, koska emme halunneet viettää vuorokautta bussissa.

Jäimme vaeltelemaan Vina del Marin keskustaan ostaen teippiä ja kirjekuoria, jotta saimme postiin muun muassa edellisenä päivänä ostamamme taideteoksen Tiinalle. Löysimme suositun Jerusalem-falafelravintolan, jossa nautimme herkullisen lounaan. Vina del Marin keskusta ei tehnyt meihin mitään erityistä vaikutusta. Se oli kuin mikä tahansa moderni kaupunki.

Kävimme kävelemässä Quinta Vergara -puistossa, joka 1900-luvun alkupuolella oli Alvares-Vergara perheen yksityisomistuksessa. Puiston porttien läheisyydessä on heidän kolonialististyylinen asuinrakennuksensa ja amfiteatteri, jossa järjestetään erilaisia konsertteja. Jäimme puiston penkille lepäilemään hetkeksi auringon lämmittäessä mukavasti.

Palasimme metrolla takaisin Valparaisoon, jossa annoimme metrokorttimme parille turistille, koska emme tarvinneet niitä enää. Korteista joutui maksamaan erikseen varsinaisen lippuhinnan lisäksi.

Illalla istuimme hostelimme yhteistilassa iltapalaa syöden ja muiden matkailijoiden kanssa kokemuksia vaihtaen. Juttelimme nuoren ruotsalaispariskunnan kanssa. He olivat maailmanympärimatkalla ja yrittivät muutamassa kuukaudessa nähdä vähän kaikkia maanosia. Kanadalainen nuori mies kertoi matkanneensa jo useamman kuukauden moottoripyörällä Etelä-Amerikassa. Hän oli juuri myynyt pyöränsä ja suunnitteli jatkavansa matkaa purjeveneen kyydissä kohti Australiaa. Yllättäen pöydän päässä hiljaa istunut korealaistyttö avasi suunsa ja kertoi tulleensa ryöstetyksi päivällä eräällä Valparaison näköalapaikoista. Hänen kameransa ja passinsa oli viety. Hän oli aivan murheenmurtama, sillä hän ei tiennyt kuinka kauan uuden passin hankinta kestäisi. Joka tapauksessa hän joutui muuttamaan matkasuunnitelmiaan melkoisesti.

Ei kommentteja: