keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Vähemmän on enemmän

BARCELONA, ESPANJA

Hyvinnukutun yön jälkeen pohdimme, mitä tekisimme. Merjan vanhemmat suosittelivat Montserratia. Sinne olisi tunnin junamatka. Ehkei sittenkään. Otetaan heti alkuun asenteeksi “vähemmän on enemmän”.

Otamme metron Liceu-asemalta Sagrada Familialle. Haluamme nähdä, miten rakennustyö on edistynyt sitten viime näkemän. Kyseinen kirkko on yksi kiehtovimpia rakennuksia, joihin olemme matkoillamme törmänneet. Se on uskomaton rakennushanke, joka aloitettiin jo vuonna 1882 ja homma on noin puolessa välissä. Toisilla sitä on hieman joustavammat deadlinet kuin meikäläisillä töissä. Jo aikoinaan Antoni Gaudi vastasi utelijoille “Tilaajalla ei ole kiirettä”.

Pitkien päiväunien jälkeen koitti päivän kohokohta. Tapasimme mahtavat espanjattaret Mariamin, Paolan ja Lauran. Tutustuimme kolmikkoon vuonna 2001 Pohjois-Thaimaassa vaellusretkellä. On hienoa huomata, miten sielujen sympatia vaan löytyy tiettyjen ihmisten kanssa kulttuurista, kielestä ja kasvatuksesta riippumatta. Keskustelu lähti luontevasti soljumaan heti tavattuamme. Peruskuulumisten vaihdon jälkeen juttelimme väestöpyramideista, homoavioliitoista, asennoitumisesta työelämään, Argentiinasta, yhteisistä Thaimaan kokemuksista jne.

Ulkona satoi astuessamme ravintolasta ulos puolen yön jälkeen. Sadetta olikin odotettu, sillä Barcelonaa uhkaa vesipula. Satamassa on jo isot vesitankkerit odottamassa ja veden säännöstely joudutaan aloittamaan viimeistään maaliskuussa, jollei kohta tule vettä ja paljon. Vielä “besitos” ja haikeat lupaukset kohdata jälleen ennen kuin katosimme kukin tahollemme.

Päivän ruokapaikat:
- aamiainen: Antonia Organic Kitchen
- lounas: Juicy Jones
- päivällinen: Restaurante La Locanda

Ei kommentteja: