perjantai 1. helmikuuta 2008

Aerolineas Argentinas – kiitti riitti

BARCELONA-MADRID-BUENOS AIRES (31.1.-1.2.2008)

Pitkät lennot ovat ahdistavia. Ja huonot pitkät lennot vielä kamalampia. Lento Barcelonasta Madridiin hujahti pikavauhtia Air Europalla. Vaihtoaikaa jäi pari tuntia.

Madridin lentokenttä osoittautui monimutkaiseksi. Opasteiden perusteella emme olisi ikinä selvinneet terminaalista 2 terminaaliin 1. Monin paikoin tuli orpo olo, kun ravasimme pitkin tyhjiä käytäviä. Onneksi muutaman sadan metrin välein olevat infotiskit olivat miehitettyjä ja huonolla espanjallammekin saimme selvitettyä, mihin suuntaan piti milloinkin jatkaa.

Lopulta oikea terminaali löytyi ja meidät ohjattiin ulkokautta uudestaan turvatarkastukseen ja check-iniin. Sekä Barcelonassa että Madridissa turvatarkastukset sujuivat yllättäen ilman ruuhkia. Kaikki mahdollinen vaan erikseen kaukaloihin, jopa kengät pois ja samantien porttien läpi toiselle puolelle.

Aerolineas Argentinas ei todellakaan ole lentoyhtiö, jota suosittelisimme teille rakkaat ystävät. Ruoka oli kuin suoraan 80-luvun Finnairin lennoilta, vessat kammottavassa kunnossa, lentoemännät epäystävällisiä eikä juomia tarjoiltu kuin aterioiden yhteydessä ja silloinkin vain yhden kerran. Koneessa kävi jatkuva kylmä viima ja vieressämme istuva herra laittoi kännykkänsä tasaisin välein päälle ja pois kuin pakkomielteen vallassa. Kaiken kruunasi 13 tunnin lennolla näytetyt kaksi surkeaa elokuvaa; Karvinen ja joku täyskahjo englantilaiset Intiassa pätkä.

Kaikesta huolimatta selvisimme kuin selvisimmekin Buenos Airesiin, emmekä olleet edes täysin rättiväsyneitä.

Ei kommentteja: