perjantai 24. lokakuuta 2008

Pyykkipäivä

MATSUMOTO, JAPANI

Aamulla ulkona satoi eikä meillä ollut kiirettä mihinkään. Merja heräili kaikessa rauhassa kello 11 äänikirjaa kuunnellen ja Teron tarjoamasta jalkahieronnasta nauttien. Tero oli aloitellut päivän jo hieman aikaisemmin siirtelemällä valokuvia kamerasta ja koneelta Flickriin talteen. Päätimme jäädä Matsumotoon pariksi päiväksi. Japanissa majoitukset pitää maksaa etukäteen, joten Tero piipahti kuittaamassa kaksi lisäyötä hotellin vastaanotossa.

Päivän projektina oli pestä lähes kaikki vaatteemme. Hotellistamme löytyi tyypilliseen japanilaiseen tapaan tähän tarkoitukseen itsepalvelupesukoneet ja -kuivauskoneet kahdesta kerroksesta. Yksi koneellinen pyykkiä peseytyi koneessa puoli tuntia 1,5 eurolla ja pyöri kuivurissa 80 sentillä toiset puoli tuntia. Siinähän se päivä kuluikin pesu- ja kuivauskoneiden väliä juoksennellen. Pesimme neljä täyttä koneellista pyykkiä ja lisäksi melkoisen määrän käsipyykkiä omassa huoneessamme. Kaikkia vaatteita ei oikein arvannut laittaa koneeseen, joka annostelee tuntemattoman pesuaineen automaattisesti eikä kerro, missä lämpötilassa pesu tapahtuu.

Vietimme koko päivän hotellilla käyden jopa syömässä hotellin kulmaravintolassa, joka muistutti erehdyttävästi kotoista Chico’s ravintolaa. Merja popsi ihan mukiinmenevän pihvin ranskalaisilla ja Tero katkarapupastan. Muut ravintola-asiakkaat olivat paikallisia opiskelijoita.

Iltaohjelmamme oli tyypillistä hotellielämää. Merja kirjoitteli blogijuttuja ja Tero suunnitteli reititystämme Japanin eteläosiin. Tällaisella pitkällä reissulla emme pahemmin suunnittele reittejä ennen kuin jo olemme kyseisessä maassa. Ei ole tarvetta, kun ei ole kiire mihinkään. Reitti voi muuttua vielä useampaan kertaan, kunhan maan antimet avautuvat paremmin. Päivä huipentui 1,5 tunnin skypeilyyn Teron äidin ja Pärren kanssa. Hotellihintaan kuuluva nopea nettiyhteys on matkailijan luksusta, vaikkakin Japanissa ihan tavallista.

Ei kommentteja: