sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Fujioto Ryokan

TSUMAGO, JAPANI

Perinteinen japanilainen majapaikka perinteisessä japanilaisessa kylässä. Kulmahuone yläkerrassa kapeiden portaiden yläpäässä. Lattialla tatamimattojen päällä futon-parisänky pienillä kovilla tyynyillä ja valkoisilla lakanoilla. Huoneessa ilmastointi, jolla saa tilan lämpimäksi tai viileäksi. Varusteina pyyhkeet, tv, kampauspöytä peilillä, kassakaappi, hammasharjat+tahnat ja naulakko. Pöydällä termospullossa kuumaa vettä ja vihreää teetä, jonka voi itse valmistaa. Lattiatuolit selkänojilla ja tyynyillä. Lisäksi kylmää vettä toisessa termospullossa. Huoneen edustan käytävässä tuolit ja pöytä kuin parvekkeella, kun avaa ikkunat kauniiseen puutarhaan ja kylän kävelykadulle. Huoneen toiselta puolelta näkymä sisäpihan puutarhaan.

Talon alakerrassa jaetut wc- ja peseytymistilat muiden asukkaiden kanssa. Naisten wc:ssä kaksi japanilaista (reikä lattiassa) ja yksi länsimainen wc-koppi; miehillä pisuaareja ja yksi länsimainen wc-koppi. Kaksi peseytymistilaa, jotka ns. perhekäytössä eli ei jakoa naisten ja miesten kesken. Tilassa puinen Hinoki-amme, joka on tehty Kiso-laakson sypressipuusta, ja joka on täynnä kuumaa vettä. Lisäksi kolme suihkua ja vaatteidenvaihtotila, jossa henkilövaaka. Aulatilassa kaksi lavuaaria, peilit ja kaksi hiustenkuivaajaa. Pesutiloissa saippuat ja shampoot tarjolla.

Sisääntullessa jätetään ulkokengät eteisen hyllyihin ja laitetaan talon tarjoamat tohvelit jalkaan. Omassa huoneessa ollaan sukkasillaan, samoin ravintolassa. Vessaan mennessä tohvelit vaihdetaan vessatohveleihin. Huoneessa jukatat (japanilaiset kylpytakit) molemmille ja lisäksi niiden päälle haluttaessa laitettava paksumpi takki. Tällä vaatetuksella voi käväistä kävelyllä ulkonakin ja ottaa japanilaiset puukengät käyttöön eteisestä. Myös illalliselle ja aamiaiselle voi mennä jukatassa.

Viiden ruokalajin herkullinen illallinen ja aamiainen tarjoillaan alakerran ravintolatilassa. Omistajat käyvät vieraiden kanssa kaikki ruokalajit yksitellen läpi ja neuvovat tarvittaessa niiden syömisessä. Aamiainen klo 7.30 tai klo 8. Omistajaperhe puhuu hyvää englantia.

Sijainti: Tsumagon keskustassa Nakasendou-tien varrella
Hinta: 96 EUR / hlö 12 tatamin huoneessa (sis. illallisen ja aamiaisen)

Ei kommentteja: