maanantai 7. heinäkuuta 2008

Rentouttavaa oleilua

PLAYAS DEL ESTE, KUUBA

Heräsimme suurin odotuksin aamiaiselle, mutta tarjolla oli kuivaa leipää, kananmunaa ja puolimätiä hedelmiä. Saimme kuitenkin syödäksemme. Tajusimme, että meillä onkin yksi päivä enemmän aikaa Kuubassa kuin olimme laskeneet. Päätimme viettää sen Havannassa, mutta hotellivaraus osoittautui hieman ongelmalliseksi. Aikaa oli sen verran vähän, ettemme onnistuneet varaamaan huonetta netin kautta. Todennäköisesti joudumme maksamaan kyseisestä yöstä huomattavasti viimeistä yötä enemmän. Lähetimme samalle nettimatkatoimistolle kyselyn, voisivatko he muuttaa varauksemme kahdeksi yöksi.

Painuimme uima-altaalle lukemaan kirjoja. Mukava kanadalainen homopariskunta olivat kanssamme ainoat ihmiset altaalla. Juttelimme heidän kanssaan. Pariskunnan malesialainen osapuoli kertoi asuneensa kesän Suomessa 19 vuotiaana 24 vuotta sitten. Hän opetti oululaisille metsäpalojen ehkäisyä. Hän asui maatilalla ja piti Suomea erittäin kauniina maana. Ainoa häiritsevä asia olivat kesän. lähes yöttömät yöt eli liika valo.

Aurinko meni pilveen ja alkoi jälleen ukkostaa. Tällä kertaa myös uima-altaallamme satoi. Ukkonen pyöri yllämme jylisten ja salamoiden. Meille kerrottiin, että Atlantilta on tulossa hurrikaani Bertha Kuuban suuntaan. Toivottavasti ehdimme alta pois, jos se iskee suoraan tähän saareen.

Yritimme koko päivän järjestää itsellemme hierontaa, mutta jostain syystä hotellin kauneuskeskus ei auennut lainkaan. Kävimme lounaalla. Iltapäivällä satoi. Istuimme hetken hotellin aulassa kirjoja lukien. Paikalle sattui minikokoinen, erikoisen värinen gekko. Oli ihan pakko hakea kamera. Otus oli aika pelokas, mutta veikeä. Se ihmetteli kameraamme ja hyppäsi sen päälle tutkaillen outoa vehjettä. Kokonaisuudessaan oli rentouttava päivä. Vietimme aikaa hotellihuoneessamme lähinnä tv:tä katsellen. Sieltä sattuikin tulemaan kaksi ihan mukiinenevää elokuvaa.

Suihkussa käydessään Merja huomasi katonrajassa ison määrän pikkumuurahaisia. Hän yritti karkottaa ne vesisuihkulla, mutta tuloksetta. Lopulta Tero kaivoi kätköistään purukumia, pureskeli sitä hetken ja laittoi sen muurahaisten aukon tukkeeksi. Se toimi. Lähdimme illalliselle, jonka jälkeen istuimme hetken aulabaarissa Cubay-rommia nauttien. Baarin seinillä on mielenkiintoisia kuvia Fidelistä, Chestä ja Cienfuegosista. Kävimme katsomassa sähköpostimme, muttemme olleet saaneet vastausta kysymykseemme hotellivarauksesta. Huoneessa taistelimme jälleen muurahaislegioonaa vastaan onnistuen kohtuullisen hyvin, kun laitoimme päiväpeiton peittämään oven alla olevan raon.

Vähän yli 10 illalla kuulimme etäistä salsamusiikkia. Hotellimme aulassa oli alkanut illan show-esitys. Menimme katsomaan. Esiintyjiä oli yhtä paljon kuin katsojia. Valkoiseen iltapukuun pukeutunut nainen lauloi rakkauslaulua toistaen useaan kertaan “tu y yo” (sinä ja minä). Vähäpukeisten nuorten naisten salsaesitys oli pirteän kuubalainen. Sen sijaan seuraavan ryhmän New York, New York -kappale ei oikein sujunut. Taikuri teki köysitemppuja ja taikoi eri värisiä liinoja esiin ja kadoksiin sekä väsäsi yhdestä liinasta hienon kukkasen, jonka hän sai leijumaan ilmassa. Pari energistä kuubalaistanssiesitystä päättivät shown. Palasimme huoneeseemme ennen kuin meidät vedettiin mukaan tanssin pyörteisiin.

Ei kommentteja: