tiistai 15. huhtikuuta 2008

Pyykkejä ja ostoksia

COCHABAMBA, BOLIVIA

Kävelimme Cochabamban autioita, mutta onneksi valaistuja katuja. Yhdessä kulmauksessa oli valtava määrä ihmisiä jonottamassa jonnekin. Heillä oli huovat mukanaan ja termospulloja. Voi olla, että he jonottivat jotain konserttilippuja niin kuin Helsingissäkin on silloin tällöin tapana.

Noin kymmenen minuuttia käveltyämme tulimme opaskirjasta valitsemallemme hotellille. Kaksi yövartijaa päästi meidät sisään ja näytti huonetta. Se ei oikein miellyttänyt, joten jatkoimme matkaa. Seuraava sopivalta vaikuttanut majapaikka näytti ulkoa sen verran kammottavalta, että emme soittaneet sen ovikelloa. Mietimme hetken, miten pitkälle jaksaisimme kävellä näin väsyneinä. Yritimme saada taksia seuraavaan hotellivaihtoehtoomme, joka sijaitsi noin kilometrin päässä. Takseja ei sattunut kohdalle, joten lopulta päätimme kävellä. Aurinko alkoi nousta ja kaupunki heräillä.

Käveltyämme linja-autoasemalta lähdön jälkeen melkein tunnin pääsimme lopulta Hotel Monserrattiin. Sieltä löytyi mukava huone, joten emme epäröineet jäädä sinne. Painuimme suihkun jälkeen suoraan nukkumaan. Vedimme sikeitä kello 12 asti.

Söimme lounaan läheisessä kasvisravintolassa, jossa oli monipuolinen seisova pöytä. Alkupaloiksi oli erilaisia raasteita, salaatteja ja kylmiä naposteltavia sekä keittoa. Pääruoaksi söimme riisiä ja kasvismuhennosta sekä hyvää moniviljaleipää. Hintaan kuului myös tuoremehua. Jälkiruokahyytelön jätimme väliin.

Veimme pyykit pesulaan. Kävelimme parin kilometrin päässä sijaitsevaan isoon supermarkettiin. Aurinko porotti kuumasti, joten jouduimme pitämään vähän taukoa matkalla. Bolivialaisissa supermarketeissa joutuu aina jättämään laukut lukollisiin lokeroihin sisään mennessä. Emme oikein pidä tästä, koska meillä on yleensä arvotavaroita repussamme. Yleensä toinen meistä jää ulos odottelemaan repun kanssa, mutta tällä kertaa meillä oli sen verran paljon hankintoja tehtävänä, että halusimme molemmat kauppaan. Otimme arvotavarat repusta mukaan ja jätimme vain repun lokeroon.

Supermarket oli hyvin varustettu. Hankimme eväitä ja juomia kahden viikon vapaaehtoistyörupeamaa varten. Yritimme löytää luonnonmukaista iholle laitettavaa hyttyskarkotetta, mutta turhaan. Paluumatka hotellille oli vielä menomatkaakin hikisempi, koska meillä oli lisää kannettavaa.

Illalla kävimme pesulalla kyselemässä pyykkejämme. Pesulanhoitaja oli kummissaan, koska pyykkimme ovatkin valmiita vasta huomenillalla. Emme olleet katsoneet kuitista päivämäärää, koska yleensä pesulat toimittavat pestyt pyykit 2-4 tunnissa. Tällä pesulalla hommaan meni kuitenkin yli vuorokausi. Onneksi meillä ei ollut kiire pyykkiemme kanssa.

Ei kommentteja: