keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Lepoa ja kirjoittelua

SUCRE, BOLIVIA

Heräsimme hyvin nukutun yön jälkeen klo 9. Tero yritti käydä suihkussa, mutta sieltä ei tullut lupauksista huolimatta kuin kylmää vettä. Ongelman selvittely jäi aamulla kesken mennessämme aamiaiselle.

Puolen päivän jälkeen lähdimme kaupungille kävelylle. Soitimme ensimmäisen kerran matkamme aikana Suomeen, sillä Merjan vanhemmilla oli eilen syntymäpäivät (kyllä, molemmat ovat syntyneet 8.4.). Linja pätki pahasti, mutta yllätys oli selvästi mieleinen. Hintaa noin neljän minuutin puhelulle tuli huimat 1,4 euroa.

Lounasaikaan suuntasimme ulkomaalaisten suosimaan, hollantilaisomisteiseen Joy Ride -ravintolaan. Hintataso oli paikallisittain varsin kallis. Maksoimme lounaastamme yhteensä peräti yhdeksän euroa juomineen. Merja söi herkullisen pippuripihvin vihannesten ja ranskalaisten kera. Terolle maistui kasvislasagne. Joy Ridessa voi syömisen lisäksi vaihtaa kirjoja, surffailla wifi-yhteydellä netissä, katsella iltaisin elokuvia ja varata vaellus-, ratsastus- ja maastopyöräretkiä Sucren lähiympäristöön. Siis täyden palvelun paikka matkailijoiden makuun.

Iltapäivällä veimme 1,5 kiloa pyykkiä pesulaan, josta saamme ne noin 24 tunnin kuluttua pestyinä ja kuivatettuina parilla eurolla. Merja on aina vähän epäluuloinen pesulapalveluiden kanssa, mutta tähän mennessä palvelut ovat toimineet ihan hyvin.

Ostimme suklaakonvehteja opaskirjassa suositellusta Para Ti -puodista. Popsittuamme ne hotellihuoneessamme voimme jakaa suosituksen eteenpäin – herkullista.

Poikkesimme lentoyhtiön toimistossa kysymässä, paljonko maksaisi lentää Sucresta Cochabambaan 12 tunnin bussimatkan sijasta. Maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin on tarjolla suora puolen tunnin lento hintaan 36 euroa. Bussi maksaisi noin 6 euroa. Hmmm...

Vaihdoimme vielä loput Argentiinan ja Chilen pesot boliviaanoiksi ennen paluuta mukavaan hotellihuoneeseemme. Loppupäivän Merja kirjoitteli blogijuttuja. Tero yritti siirtää kuvia Flickeriin alakerran nettikahvilassa, mutta yhteys oli liian hidas eikä homma parin tunnin yrityksestä huolimatta onnistunut.

Ei kommentteja: