sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Saapuminen El Calafateen

EL CALAFATE, ARGENTIINA

Aerolineas Argentinasin lento Ushuaiasta El Calafateen piti lähteä klo 15, mutta se oli lähes tunnin myöhässä. Lentokenttävero oli tällä kertaa 13 pesoa eli 2,5 euroa. Lentojen lähtötaulut olivat erittäin epäselvät. Niissä luki jatkuvasti, että boarding on klo 14.30, vaikka kello oli jo 15.30. Odottelimme kuitenkin lähtöportilla, joten emme olleet huolissamme, että jäisimme lennolta. Surffailimme wifi-yhteydellä netissä ja lueskelimme kirjoja.

Lento El Calafateen kesti tunnin. Kentältä lähti minibussi hotelleille. Valitsimme yhden hotellin opaskirjastamme. Osoittautui, että se oli noin puoli kilometriä keskustan ulkopuolella eikä siellä ollut tilaa. Alueella tuuli voimakkaasti ja hiekkaa lensi ympäriinsä. Tero jäi odottamaan laukkujen kanssa Merjan katsastaessa lähimmät majapaikat. Onnistuimme löytämään viereisestä Newenkelen-hotellista majoituksen yhdeksi yöksi.

El Calafate oli mielestämme outo pikkukaupunki. Se sijaitsee kauniin jäätikköjärven rannalla, mutta itse kaupunki ei ole mitenkään erityisen viehättävä. Hiekkateiltä nousee paljon pölyä kaikkialle ja ympäröivillä kukkuloilla kasvaa vain kituliaita pensaita. Syy tulla tähän kaupunkiin ovat lähistöllä sijaitsevat mahtavat jäätiköt. Turistien virta kasvaa vuosi vuodelta. Kaupunki elää lähes täysin turismista.

Illan pääohjelmanumero oli löytää majoitus seuraaville päiville. Pyörimme El Calafaten keskustassa, jonka hotellit tuntuivat olevan aika täynnä. Löysimme kuitenkin muutaman vaihtoehdon, joista päädyimme lopulta varaamaan huoneen Hotel Los Niresistä. Ostimme supermarketista eväitä ja palasimme huoneeseemme syömään ja lepäämään.

Ei kommentteja: