maanantai 18. helmikuuta 2008

Hotellielämää

ARGENTIINA

Argentiinan hotelleissa hintaan sisältyy lähes aina aamiainen, joka syödään klo 7-10 välillä. Matkailijatason hotelleissa aamiaiseksi tarjotaan poikkeuksetta teetä tai kahvia, croissanteja, valkoista leipää, marmeladia ja dulce de lecheä. Croissantien laatu vaihtelee paljon, mutta aina ne ovat rasvaisia. Tee on aina pussiteetä. Valikoima vaihtelee, mutta aina on tarjolla ainakin mustaa Greenhills-teetä (joka ei kutkuta ainakaan meidän makuhermojamme). Tuore valkoinen sämpylä, jonka päälle levitetään dulce de lecheä on melkoinen kaloripommi, mutta herkullinen sellainen. Kaipaamme kuitenkin tummaa leipää, kurkkua ja tomaattia. Joskus harvoin tarjolla on juustoa tai kinkkua tai muroja maidon kera tai jopa jogurttia.

Suurimmassa osassa majapaikoistamme on ollut puhtaat, valkeat lakanat ja valkoiset pyyhkeet. Missään ei ole ollut palovaroittimia, mutta vaahtosammuttimia on ollut sekä huoneissa että käytävillä.

Hotellien vessat ovat olleet moderneja ja varsin toimivia. Pöntöt vedetään mitä erilaisimmilla tavoilla, mutta aina jätökset ovat kadonneet ongelmitta. Tosin on huomioitava, että lähes poikkeuksetta wc-paperit yms. tulee laittaa pöntön vieressä olevaan roskakoriin. Pönttöön laitettaessa ne tukkivat viemärit. Vessapaperi on pääasiassa niin haperoa, että sitä saa riipiä puoli rullaa, jotta sillä saa pyyhittyä mitään.

Ikkunattomat huoneet ovat kauhistus ainakin Merjalle, jonka mielestä on ikävä herätä pilkkopimeässä huoneessa tietämättä onko yö vai päivä. Huoneen valoisuudella onkin suuri merkitys majoitusta valitessamme. Buenos Airesissa ja rannikkokaupungeissa asuntojen ja hotellien ikkunat peitetään luukuilla. Usein tarjolla on täysin ikkunattomia huoneita tai huoneita, joiden ikkunat ovat kapeaan, pimeään talovälikköön. Ushuaiassa ja siitä eteenpäin siirtyessämme emme enää törmänneet ikkunaongelmaan.

Check out hotelleista on aina klo 10. Se on usein aika aikaisin. Olisi mukavampaa nukkua omassa huoneessa kuin ravata kaupungilla päämäärättömästi odottaen esimerkiksi illalla lähtevää bussia.

Ei kommentteja: