tiistai 26. helmikuuta 2008

Do nothing day 2

PERITO MORENO – EL BOLSON, ARGENTIINA

Kello on 7.45, kun lastaudumme taas bussiin. Edessä on toinen koko päivän bussimatka. Bussi on vaihtunut. Tällä kertaa ainoa kieltokyltti on tupakointikielto. Luonnollinen ilmastointi pelaa paremmin kuin eilen ja luksusta – bussissa on vessa!

Jonkin matkaa Perito Morenosta alkaa jälleen hiekkatie ja tietyöalueet. Aurinko nousee. Aavikkomaisemassa näkyy vielä usvaa yön jäljiltä. Rusakko loikkii bussin edestä. Istumme auringon puolella. Se paistaa kirkkaasti silmiin ollessaan vielä näin matalalla. Pakko vetää verhot eteen. Porukka nukkuu. Tero nukkuu. Tylsää...

Kolmen tunnin ajon jälkeen saavumme Rio Mayoon, jossa on ensimmäinen pysähdys paikallisella bensa-asemalla. Ihana päästä jaloittelemaan. Noin vartin kuluttua matka jatkuu. Pysähdymme vielä leipomolle, koska kuski haluaa ostaa itselleen pasteijoita. Merja kipaisee perään ja hakee meille uunituoreita croissanteja.

Rio Mayosta tie jatkuu asvaltoituna. Matka taittuu mukavammin ja nopeammin. Bussin sallittu maksiminopeus on 90 km/h. Kuski ylittää sen tämän tästä ja hälytysääni piippaa. Maisema jatkuu samanlaisena. Tosin silloin tällöin ohitamme kauniita jokilaaksoja, joissa on taloja sypressityyppisten puiden varjossa. Välillä näkyy guanacoja. Erona eiliseen tällä matkalla tien varressa on lampaita.


Lähempänä Esquelia maisema muuttuu. Kasvillisuus rehevöityy ja maasto muuttuu vuoristoiseksi. Siellä täällä näkyy jokia ja pieniä järviä. On vihdoinkin jotain katseltavaa. Ennen El Bolsonia on idyllisiä, pieniä kyliä korkeiden vuorien reunustamissa laaksoissa. Pysähdymme El Bolsonissa noin klo 18. Aurinko paistaa todella kuumasti. Istumme hetken varjossa hengähtämässä. Opaskirjassamme ei ole El Bolsonin karttaa. Tero käy kysymässä bussioppaaltamme turisti-infon sijaintia. Lähdemme tallustamaan hänen osoittamaansa suuntaan.

El Bolson on suurempi kuin odotimme. Turisti-info löytyy helposti kauniin puiston laidalta. Saamme alueen kartan ja vinkkejä sopivista majapaikoista. Merja nappaa Cabanas El Saucon mainoksen mukaan. Kiertelemme majapaikkoja, mutta mikään ei tunnu oikein hyvältä. Olemme jäämässä muutamaksi päiväksi, joten toivoisimme majoituksen olevan mieleinen. El Saucon esite viehättää, joten päätämme kävellä katsomaan, miltä se oikeasti näyttää. Ystävällinen omistaja, Betty, ottaa meidät vastaan argentiinalaiseen tyyliin suukottaen toiselle poskelle. Paikka tuntuu hyvältä ja sopiva hinta ratkaisee sen, että jäämme El Saucoon.

Illalla kävelemme vielä El Bolsonin keskustaan, joka on viiden minuutin kävelymatkan päässä majapaikastamme.

Päivän illallisruokapaikka:
Jauja El Bolsonin keskustassa. Herkullista ruokaa ja ensiluokkaista jäätelöä sekä käsintehtyä suklaata. Merjalla tähän mennessä paras kala-ateria ja sopivasti kypsennettyjä vihanneksia ja Terolla toimiva kasvisateria.

Ei kommentteja: