QUILLACOLLO, BOLIVIA
Taksi ajoi korkeiden aitojen ja piikkilankojen ympäröimän nunnaluostarin ohi pientä hiekkatietä, joka päättyi valtavan puuoven eteen. Mikäköhän paikka tämä oikein on? Olemmeko tulleet jonkun lahkon keskukseen? Soittelimme tovin portin ovikelloa ja koputtelimme, kunnes toiselta puolelta kysyttiin, mitä haluamme. Lopulta oven avasi iäkäs argentiinalaismies, Juan.
Meitä vastaan tuli aurinkoinen meksikolaisnainen, joka ohjasi meidät syvemmälle kauniiseen puutarhaan. Paikalle tuli ystävällinen korealaisnainen, joka puhui hyvää englantia. He kertoivat, että yleensä ihmiset tekevät varauksen ennen saapumistaan. Heillä ei kuitenkaan sillä hetkellä ollut muita vieraita, joten pääsisimme hotellihuoneeseemme kunhan he kävisivät laittamassa sen valmiiksi.
Meksikolaisnainen lähti esittelemään aluetta. Hän kertoi, Planeta de Luzin olevan yhteisö, joka pyrkii ylläpitämään vanhoja inkojen shamanistiperinteitä. Paikan on perustanut bolivialainen Luis Espinoza (Chamalu) 18 vuotta sitten rauhoittumista ja itsensätutkiskelua varten. Tällä hetkellä yhteisössä elää vain seitsemän vapaaehtoista, vaikka tilaa olisi kolmelle sadalle. Itse perustaja on seminaarimatkalla Brasiliassa, mutta muuten hän on usein paikalla.
Upean puutarhan keskellä sijaitsee pyöreä temppeli, joka raunioitui pari kuukautta sitten pahoin salamaniskusta. Salama iski keskellä temppeliä olleeseen puunrunkoon ja poltti koko temppelin kiviseiniä lukuunottamatta maantasalle. Korjaustyöt on aloitettu, mutta ne vaativat paljon rahaa ja aikaa.
Majoitusrakennuksia on eri puolilla puutarhaa. Ne noudattelevat kaikki pyöreitä muotoja ja gaudistisia linjoja. Omituisin on muutaman huoneen hotellirakennus, jota kunnostettiin parhaillaan. Lisäksi alueella on uima-allas, porealtaita, sauna, terapiaklinikka, monipuolinen kirjasto ja iso ravintola. Kaikki on vielä varsin hyvässä kunnossa, mutta jotenkin paikka vaikutti meistä vähän “kuolleelta”. Porealtaat, sauna ja terapiaklinikka eivät ole toiminnassa. Harmillista, sillä olimme ajatelleet pääsevämme nauttimaan kylpyläpalveluista kuten hieronnoista.
Yhteisön arvoihin kuuluu, että he pyrkivät kaikessa ekologisuuteen ja olemaan mahdollisimman omavaraisia. Heillä on ainakin kanoja, laamoja ja riikinkukkoja. He myös viljelevät omiksi tarpeikseen hedelmiä ja vihanneksia. He kierrättävät roskat ja pyrkivät valistamaan alueelle tulevia ihmisiä ekologisista arvoista.
Oli jo pimeää, kun pääsimme pyöreään mökkiimme. Ystävälliset yhteisön jäsenet toivat huoneeseemme herkullista kasvispizzaa ja teetä illalliseksi. Olimme lopenuupuneita ja painuimme nukkumaan noin kello 20.
lauantai 3. toukokuuta 2008
Saapuminen Planeta de Luziin
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti